Δέρπαπας Γιώργος Ζωγραφος- Galerie Lefakis

  1. Αρχική
  2. Ζωγράφοι
  3. ΕΡΓΑ
  4. ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΠΑΠΑΣ
Δέρπαπας Γιώργος Ζωγραφος- Galerie Lefakis

 

Ο Γιώργος Δέρπαπας γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1937. Το 1957 μεταβαίνει για σπουδές στο Αμβούργο της Γερμανίας, όπου παρακολουθεί μαθήματα οικονομικών και πολιτικών επιστημών. Το 1960 στρέφεται προς τη ζωγραφική, η οποία και μονοπωλεί έκτοτε το ενδιαφέρον του. Το 1967 επιστρέφει στην Ελλάδα, όπου και αφοσιώνεται στην τέχνη του.

Σημαντικός δημιουργός, καλλιτέχνης με σπάνια αίσθηση, με μια μοναδική σχεδιαστική ικανότητα και χρωματική δεξιοτεχνία που χαρακτηρίζει το σύνολο του πολύπλευρου έργου του.  Ο ζωγράφος Γιώργος Δέρπαπας ακούμπησε σταθερά, με σιγουριά σε μια πλατιά συγγένεια και ευγενική ερμηνεία των καλλιτεχνικών θέσεων του φανταστικού ρεαλισμού και έτσι κατόρθωσε να δημιουργήσει και διατηρήσει την προσωπική του έκφραση και ταυτότητα.

Πρωτοπαρουσίασε το έργο του το 1964 στην γκαλερί «Tillybs» στο Αμβούργο σε ατομική έκθεση κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη ΓερμανίαΑκόμη, είχε συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έργα του ανήκουν στην Εθνική Πινακοθήκη.

Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Ελληνες Ζωγραφοι Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΕΛΑΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΞΥΛΟ 85Χ95 ΕΚ. ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ..

δεπρπαπας γιωργος πινακες- Galerie Lefakis