Αγγέλικα Κοροβέση Εργα - Galerie Lefakis

  1. Αρχική
  2. ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΚΟΡΟΒΕΣΗ
Αγγέλικα Κοροβέση Εργα - Galerie Lefakis

Η Αγγέλικα Κοροβέση ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ξεκίνησε την καριέρα της όταν αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών το 1975. Αποφάσισε να ασχοληθεί με την ηχητική ανάλυση των λέξεων δέκα χρόνια μετά. Το 1993 έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση. Ήταν η γλύπτρια που αντιπροσώπευσε επίσημα την Ελλάδα σε εκθέσεις ανά τον κόσμο για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004.Λίγα χρόνια αργότερα στον Διεθνή Διαγωνισμό Γλυπτικής ‘Ολυμπιακό Πνεύμα στο Πεκίνο 2008’ κέρδισε το Ασημένιο Ολυμπιακό Μετάλλιο. Το έργο ‘Ειρήνη’ που της χάρισε τη διάκριση ήταν το έναυσμα για τη νέα σειρά γλυπτών ‘Ισορροπιστής’. Εκτός των ατομικών εκθέσεων, εκθέτει σε Πανελλαδικές συναντήσεις τέχνης, ενώ έχει αναλάβει έργα για δημόσιους φορείς αλλά και ιδιώτες. Σήμερα εργάζεται σε έργα μεγάλης κλίμακας εξερευνώντας τη χρήση ήχου και εικόνας.

Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις σε 32 χώρες.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε συναντήσεις όπως: 4η Τριενάλε Γλυπτικής στη Γαλλία, Έκθεση Γλυπτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουάσινγκτον, Φρανκφούρτη 2001 – 53η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου, ‘SonArt Olympics’ Multimedia Έκθεση

Έχει βραβευτεί από δημόσιους φορείς σε Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο, Λος Άντζελες, Πεκίνο.

Τα έργα της Αγγέλικας Κοροβέση κοσμούν μουσεία, δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους σε Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, Χιλή, Στοκχόλμη, Πεκίνο.

Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:

ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΚΟΡΟΒΕΣΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΛΥΠΤΟ ΑΠΟ ΜΠΡΟΥΤΖΟ ΚΑΙ ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΥΨΟΣ 50 ΕΚ. ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ..

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ - ΕΙΡΗΝΗ

Δημοπρασιες εργων τεχνηςΕΙΡΗΝΗ ΜΠΡΟΥΤΖΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΜΑΡΟ 22χ23χ7 ΕΚ. ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ..

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ - ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΗΣ

Δημοπρασιες εργων τεχνηςΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΗΣ 44χ24χ20 ΕΚ ΜΠΡΟΥΤΖΟΣ ΚΑΙ ΑΤΣΑΛΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗ ΒΑΣ..

2.480,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 2.000,00€

Αγγέλικα Κοροβέση Γλπυτά - Galerie Lefakis